Fundamenta-Lakáskassza

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. bemutatása

Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 61 %-os piaci részesedésével a négyszereplős magyarországi lakás-takarékpénztári piac meghatározó szereplője.
A Takarékszövetkezeti Szektor Hitelintézeteinek nagy része üzleti kapcsolatban áll a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztárral, értékesíti a Fundamenta megtakarítási termékeit magánszemélyek és társasházak, lakásszövetkezetek számára, valamint lakáscélú hitelt nyújt a Fundamenta megtakarítások biztosítékként történő elfogadásával.

 

Az Otthonteremtés Szakértője!

A Fundamenta-Lakáskassza segít abban, hogy lakásvásárlási, -építési, -bővítési, -felújítási céljaink könnyebben valóra válhassanak. Ez az előtakarékosságon nyugvó pénzügyi konstrukció kockázatok nélküli, előre tervezhető, egyedülállóan biztos, rendszeres megtakarítási és kölcsönlehetőséget is nyújt egyben.

Kamatadó-mentes befektetési forma és a megtakarításokat EHO fizetési kötelezettség sem terheli. Megtakarításait az állam az Ön befizetésének 30%-ával támogatja.*

 

Biztonságos

  • A megtakarításokat az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítja.
  • A konstrukció teljesen kiszámítható, hiszen mind a betéti, mind a lakáskölcsön feltételek előre rögzítettek, nincs deviza és kamatkockázat, ennek köszönhetően az otthonteremtés évekig tartó folyamata tervezhetővé válik, mivel a kamatok nagysága teljesen független a pénzpiaci változásoktól.
  • A Fundamenta megtakarítások szinte valamennyi hitelintézeti lakáscélú hitelkonstrukcióhoz is kapcsolódhatnak, mint például új vagy használt lakásvásárlási hitelhez,   építési hitelhez,    bővítési hitelhez,  felújítási,   illetve   energiatakarékosságot eredményező korszerűsítési hitelhez.

Rugalmas

 

  • A havi megtakarítások nagysága, a futamidő hossza, vagy akár a szerződéses összeg is módosítható a termékpalettán belül.
  • Az állami támogatás mértéke családon belül többszörözhető mivel a lakástakarék-pénztári szerződéseken közeli hozzátartozó – például nagyszülő, szülő, gyermek, unoka, testvér, valamint házastárs – megjelölhető kedvezményezettnek.
  • Széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít, számos lakáscélra felhasználható.
  • Megtakarításait az állam a befizetésének 30%-ával, de legfeljebb évi 72 000 Ft-tal támogatja. EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20 ezer Ft megtakarítás mellett 4,24-9,91% állami támogatással, -1,59 - -0,63% állami támogatás nélkül.*
  • Kedvező feltételekkel igényelhető Forint alapú lakáskölcsön a megtakarításokhoz (THM: 5,34%)**

 


* Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20 000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

** A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,34%, amely az A20 számú módozatra (4 év 4 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.690.000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1 000 000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,5%, 59 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 39 960 Ft. Havi törlesztőrészlet 18 928 Ft, a törlesztőrészletek száma 58, a törlesztőrészletek összege 1 088 540 Ft. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 1 128 500 Ft. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

 

Az Ön pénzügyi közvetítője, úgyis mint jelzáloghitel-közvetítő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. nevében jár el, amelyért díjazásban részesül.

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum tartalmazza.

Hirdetmények